Illúziók Múzeuma nyílt Budapesten

Semmi sem az, aminek látszik.

December 1-jén nyitotta meg kapuit az Illúziók Múzeuma Budapesten. A múzeum érdekes vizuális, érzékletes és edukatív élményt nyújt egy maréknyi felfedezésre váró illúzióval.

A látogatók találnak itt többek között Ames Szobát, Fordított és Végtelen Szobát, Antigravitációs Szobát, és beléphetnek egy Örvénylő alagútba. A Tükrök Szobájában az eltorzított tükörképünk néz vissza ránk, és az arányokkal is játszhatunk, miközben szürreális fotókat készíthetünk magunkról, emellett egy Játékszobát is találunk itt izgalmas fejlesztő játékokkal és logikai kirakósokkal.

A hologramok, optikai illúziók és installációk játékos emlékeztetőt nyújtanak arról, hogy az elképzelésünk az általunk megtapasztalt világról legtöbbször csupán illúzió. Az Illúziók Múzeumában ugyanakkor mindenre racionális, tudományos magyarázatokat találunk, és felfedezhetjük, milyen lenyűgöző a látásunk, az érzékelésünk, az agyunk működése. Megtudhatjuk, miért lát olyasmit a szemünk, amit az agyunk nem tud értelmezni – olvasható a múzeum oldalán, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy a látogatók mindenképp vigyenek magukkal kamerát.

Kínában nem ismernek lehetetlen küldetést. 5 méteres karácsonyfát horgoltak ezen a magyar településen.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Illúziók Múzeuma)