Így változtak az utazási szokásaink 2021-ben

Egyre többen vállalnak be külföldi utakat, de a koronavírus óta mások lettek a priorok.

Az amerikai Expedia Group kutatást végzett az utazni vágyók keresési adataira vonatkozóan, amiből nemcsak azt a következtetést vonták le, hogy a koronavírussal összefüggő szabályokkal szeretnének tisztában lenni a turisták, hanem azt is, hogy az utazások környezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban is egyre növekszik az aggodalom. A vizsgálat szerint minden öt utazóból három hajlandó lenne többet fizetni azért, hogy az utazása fenntarthatóbb legyen.

Az április és június közötti keresési adatok szerint a nyaralni vágyók fele huszonegy napon belül kívánt utazni. A bizalom a nyár folyamán nőtt, a nemzetközi keresések több mint negyven százaléka huszonkét–kilencven nappal kalkulált.

A fenntartható utazás iránti érdeklődés a fiatalabbak körében a legerősebb. A Z- és a millenniumi generáció kétharmada nagyobb valószínűséggel keresi a környezetbarát utazási lehetőségeket, mint a X generáció, vagy a “boomerek”, körükben a környezettudatos utazók aránya negyven, illetve harminc százalékos – írja a Roadster.

 

Íme Anglia legveszélyesebb útja. Ezek a világ legnyugodtabb városai.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash)