Így reggeliznek a nagyvilágban

Hogy indulnak az álmos reggelek a világ különböző pontjain? Pár országot sorra vettünk!
Japán

A japán reggeli annyira kiadós, hogy felér egy ebéddel is. Nem hiányozhat a reggeli asztalról a lazac, makréla, miso leves, pácolt zöldségek és rizs sem. Fontos szereplője a reggeli étkezéseknek a tamagojaki is, ami egy édeskés omlett, és téglalap alakú serpenyőben készítik.

Marokkó

A mentateával együtt a búzadarakenyér a marokkói reggelizőasztal két kulcsfontosságú eleme. A baghrirre vaj és méz kerül, a harchát pedig sós fogásként sajttal, édesként pedig lekvárral tálalják.

 

Ausztrália

Az ausztrál reggelik alappillére az avokádós pirítós, tetején tojással. A pirítóst többnyire teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérből készítik, a tojást pedig buggyantott formában szeretik a legjobban.

Németország

Természetesen a kolbász és a virsli játszik főszerepet a hagyományos német reggeliben, de felvágottak, sajtok, kenyerek és perec is található a reggelizőasztalon a gyümölcs, a lágy tojás és a házi lekvár mellett.

Brazília

A bolo de fuba egy kukoricakenyérre hasonlító sütemény, melyet gyakran fogyasztanak reggelire a brazilok. Népszerű a pao de queijo, azaz a puffasztott sült sajtgolyók, amik a brazil kultúra egyik alapelemének számítanak.

Irán

A perzsák igazi ínyencséggel, zöldfűszeres sült rántottával, Kookoo Sabzi-vel kezdik a napot.

Ukrajna

Az ukránok válasza a kalácsra a babka, ráadásul a málnás. Tökéletes egy tejeskávé mellé, bár kalóriatartalmába inkább nem gondolunk bele.

 

Omán

Ománban egy kellemes aromájú teával indítják a napot, aminek a neve: Karak (édes, fűszeres, tejes tea).

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via  és Buzzfeed
(Fotók: pixabay, unsplash, wiki)