Így néz ki a világ egyik legveszélyesebb országának másik arca

Jorge Riera Flores 15 napot eltölt a világ egyik legveszélyesebb országának tartott Afganisztánban.

Jorge Riera Flores kicsivel több, mint két hetet töltött a világ legveszélyesebb országának számító Afganisztánban, ellenben nagy meglepetés várta: barátságos fogadtatás és segítőkészség mindenütt.

Jorgénak az állandó veszélyt a csodálatos ételek vagy túl sok vattacukor fogyasztása jelentette.

Ez az egyik legszebb ország, amit valaha láttam, a népe pedig a legudvariasabb és legelfogadóbb emberekből áll, akivel valaha találkoztam. A kirándulásom után az a gondolat járt a fejemben, hogy az emberek azt kérték tőlem, készítsek fotókat és osszam meg a világgal, hogy nem mindenki terrorista Afganisztánban.

Az útról természetesen különleges fotósorozat is készült.

 

Afganisztán etnikai csoportok színes mozaikja, és találkozási pont Nyugat és Kelet között. A vándorlás és a kereskedelem egyik fókuszpontja volt a régi időkben. Története során ezt a területet már többször elfoglalták: a Perzsa Birodalom, Nagy Sándor, az Arab Birodalom, a törökök, a mongol nomádok, a Brit Birodalom és a Szovjetunió.

Egyes besorolások szerint Közép-, más besorolások szerint Dél-Ázsiában, egy harmadik rendszerezés szerint pedig Nyugat-Ázsiában van. Vallási, etnikai-nyelvi és földrajzi értelemben legtöbb szomszédjához hasonlít. Délen és keleten legnagyobb részén Pakisztán, nyugaton Irán, északon Türkmenisztán, Üzbegisztán és Tádzsikisztán, északkeleten Kína határolja. Az ország nevének jelentése: „az afgánok földje”.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via