Így indult a szezon a Balatonon: ennyiért lesz kapható a lángos

Balaton, lángos, vízibicikli. Sokan vártuk már, hogy induljon a szezon, de a kezdés kicsit döcögősre sikeredett.

Bár az időjárás nem volt kedvező a Balaton-parton, a vendéglátósok is munkaerőhiánnyal harcolnak,de a jó hír, hogy a lángos ára nem változik – derült ki a Fókusz riportjából.

Az itt dolgozó étterem- és büfétulajdonosok szerint a nyitást nem feltétlen a koronavírus, hanem inkább a borongós időjárás árnyékolta be.

 

Tihanyi Róbert szerint, aki 10 éve nyitotta meg a balatoni éttermét, hogy nehéz volt kitalálni, hány emberrel induljanak. Szerinte nem félnek az emberek, inkább örülnek, hogy kiszabadulhattak, de nem olyan euforikus az örömük, mint tavaly ilyenkor.

A szakemberek szerint eddig sem volt könnyű munkaerőt találni, de a koronavírus hatására most még kevesebb ember közül válogathatnak a munkáltatók, ennek következménye pedig az lesz, hogy a szolgáltatások árai növekedni fognak.

Aki szeretne nyári munkát, akkor a legjobb helyen a Balaton-partján lesz, hiszen könnyen találhat, és jó fizetésre számíthat. Példának okáért: egy felszolgáló akár félmillió forintot is kereshet, egy szakács pedig ennek a dupláját is – hangzott el a riportban. Ha pedig inkább nyaralnál, az egyik legizgalmasabb program bringával megkerülni a tavat, mutatjuk, hogy hogy érdemes belevágni!

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: unsplash)