Így fest a leengedett Tisza-tó

Nem mindennapi látvány.

A biztonságos üzemeltetés és az árvízvédelem miatt a téli időszakra csökkentették a Tisza-tó szintjét, a síkvidéki tározó szintjének egy centiméteres csökkentéséhez mintegy egymillió köbméter vizet engedtek le belőle.

A Hortobágyi Nemzeti Park Facebook-oldalán az írja, hogy a a nyári virágmezők eltűntek, a megszokott madarak kicserélődtek északabbról vonulókra, és azt hihetnénk, hogy a madarakon kívül ilyenkor már kevés érdekességet és élményt nyújt a tó a látogatóknak.

Mint fogalmaznak, a nyáron láthatatlan édesvízi szivacsok, kagylók, fatuskók tárulnak a szemünk elé, így egészen más, különleges látványban lehet részünk ebben az időszakban is, érdemes tehát ilyenkor is felkeresni a Tisza-tót.

“Mint minden évben ősszel, idén is leengedik a Tisza-tavat egy több szempontból biztonságosabb úgynevezett ,, téli vízszintre”. A nyári virágmezők eltűntek, a megszokott madarak kicserélődtek északabbról vonulókra. Azt hihetnénk, hogy a madarakon kívül ilyenkor már kevés érdekességet és élményt nyújt a tó a látogatóknak.
Ezt cáfolják Kiss Ferenc természetvédelmi őr kollégánk képei: a nyáron láthatatlan édesvízi szivacsok, kagylók, fatuskók tárulnak a szemünk elé, így egészen más, különleges látványban lehet részünk ebben az időszakban is” – írják.

40 éve remeteként él egy férfi Skóciában. Grönland legnagyobb városában sem állt meg az idő.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: pixabay)