Igazi tündérkert a Schloss Hof kastély barokk parkja

A barokk parkban évszakonként más-más virágokat ültetnek.

Schloss Hof kastély, Alsó-Ausztria gyönyörű barokk kastélya és kertje a családi kirándulások kedvelt helyszíne. A legnagyobb osztrák vidéki kastély fűszerkertet, kézműves műhelyeket és régi osztrák háziállatokat bemutató majorságot rejt.

A kastélyfalu Pozsonytól 15 km, közvetlenül a szlovák határ szomszédságában, Alsó-Ausztriában (Niederösterreich) található. 2002 évben nyílt meg a nagyközönség előtt, azóta is folyamatosan folyik a felújítása, a kastély többszintű barokk parkja folyamatosan újult meg – írja a Sokszínű vidék.

A kastély története

1720-as években Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként létesítették. Johann Lucas von Hildebrandt építész korlátok nélkül mindenből a legjobbat választhatta – végül is megbízója nem csak az egyik legsikeresebb hadvezér volt, hanem korának egyik legvagyonosabb embere. Több száz munkást, napszámost, mesterembert és kertészt fogadtak fel, hogy több éves szakadatlan munkával megvalósítsák Hildebrandt terveit.

1725-ben Eugene Savoyai herceg vette birtokba a 17. századból származó négyszárnyú kastélyt, és csodálatos kastély-komplexummá bővítette. Ekkor jött létre a ma is látható lenyűgöző barokk kert és uradalmi kastélyfalu – olvasható a Schloss Hof oldalán.

 

Először merészkedtek le a pokol kútjának mélyére. Ezek a legvonzóbb lakóhelyek Magyarországon.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!