Igazi szellemfalu lett a tajvani ufóházas nyaralókból

A projekt sosem valósult meg, ma már minden az enyészeté.

1978-ban Tajvanon, a sziget északi partjainál kezdődtek a Sanzhi-házak építési munkálatai Matti Suuronen finn építész tervei alapján. A koncepció szerint az idelátogatóknak olyan élményt nyújtottak volna ezek az épületek, ahol megtapasztalható a jövő életérzése.

A projekt azonban 1980-ban leállt, és azóta sem fejezték be az üdülőfalu építését. Sok mendemonda kering akörül, miért fejezték be a munkálatokat, és miért halt ki a könyék annyira hirtelen. A legészszerűbb magyarázat szerint az olajválság utáni gazdasági pánik okozta gyenge forgalom miatt hagyták abba az építkezést, de sok misztikus teória árnyékolja be a logikusnak tűnő felvetést.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

ForgottenPlaces (@forgottenplacesofficial) által megosztott bejegyzés

Az egyik elmélet szerint a terület egykor holland katonai temető volt, ami valóban megalapozott, mivel Tajvan a 17. században Hollandia gyarmatának számított. Úgy tarják, hogy az ufóházak alatt közel hetvenezer holland katona holtteste nyugszik, akiknek szellemét felzaklatták az építkezések, ezért kísérteni kezdtek a környéken – írja a Femina.

Egy a lényeg, az ufóházak már nemhogy a jövőt, de a múlt emlékeit sem hordozzák, sőt, kifejezetten szomorú és félelmetes látványt nyújtanak.

Vannak érdekes cikkeink: azt tudtad, hogy elkészült a Balaton vécétérképe is? A legdrágább fagyi 900 forintba is kerülhet.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!