Igazi rémálommá vált Manhattan legimpozánsabb felhőkarcolója

Az épület el van átkozva.

A világ leggazdagabb emberei és legnagyobb világsztárjai elővételben felvásárolták a legtöbb lakást, ma azonban a legtöbben menekülnének innen.

A 96 emelet magas 432 Park Avenue egy lakossági felhőkarcoló, amely New York City legelitebb városrészében található. A hatalmas toronyház minden emeletéről pazar kilátás nyílik New Yorkra és a Central Parkra.

Azonban korántsem tökéletes a hely:

2015-ös átadása óta a felhőkarcolóval csak a gond van. Idén februárban a The New York Times számolt be róla, hogy az épületben probléma adódott a liftekkel, amelyek nagy szél esetén leállnak, egy lakó például több mint egy órán át bent rekedt, de sokan panaszkodtak penészre, beázásra, a lakásokba befújó szélre is, amit a rossz nyílászárók okoznak. A hatalmas toronyházban ráadásul a vízellátással is baj van, a nem megfelelően kiépített rendszerben ugyanis nincs elég nyomás.

A luxusingatlan lakói mostanra elégelték meg a helyzetet, és 125 millió dolláros kártérítést követelnek a beruházótól. Becslések szerint ez az összeg tudná fedezni azt a közel 1500 konstrukciós hibát.

Nem mellesleg itt az egyik legdrágább lakás 169 millió dollár….

 

Ez a magyar falu a vadnyugati kisváros miliőjét testesíti meg. Ez lett az ország legjobb cukormentes házitortája.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via