Igazi kincseket rejt Törökország, ismerd meg közelebbről

Május 11-től Törökországba is szabadon, karanténkötelezettség nélkül utazhatnak azok, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Szijjártó Péter május 10-én, egy Facebook-videóban jelentette be, hogy sikerült megállapodni a török külügyminiszterrel a két ország közötti szabad utazásról.

“Május 11-ttől mindkét ország elismeri az egymás által kiállított védettségi igazolványokat, a beadott oltástól függetlenül. Azok a török és magyar állampolgárok, akik már kaptak oltást, karantén és teszt kötelezettség nélkül utazhatnak a két ország között” – mondja Szijjártó.

Ennek apropóján úti céllá vált Törökország? Ezeket érdemes felvenni a listára:

Bodrum

Az ókori Halikarnasszosz városából fejlődött ki napjainkra a „török St.Tropez”-nek is nevezett híres üdülőhely, melynek óvárosában a gyakori földrengések miatt legfeljebb kétszintes házakat emeltek a múltban.Megér egy misét!

Pamukkale

A világörökségi helyszínnek számító “pamut kastély” kötelező állomása bármilyen törökországi útnak. Az ásványban gazdag források által formált jellegzetes, hófehér sziklateraszok nem csak gyönyörűek, de nagyon egészségesek is, így ha van rá időd, mindenképpen érdemes megmártózni a gyógyító mészkőmedencék egyikében.

Isztambul

Hagia Sofia, Topkapi palota, Kék mecset és a világ legnépszerűbb turistacélpontja. A két kontinensen elterülő városban több ezer év kultúrája keveredik egymással: az ókori Bizánc, a középkori Konstantinápoly és a modern Isztambul örökségei olyan különleges elegyet alkotnak, amely a világ egyik legizgalmasabb városává teszi a tizenhárom milliós metropoliszt.

Myra

Myra Törökország egyik legérdekesebb és legszebb régészeti feltárása. A sziklafalba vájt sírokat már az antik görögök érkezése előtt a falba vájták a termékeny folyóvölgy ókori lakói – a görögök pedig egy szépen megmaradt színházat hagytak az utókorra.

Kappadókia

Ez Törökország egyik legszebb tájegysége, amelyet a vulkáni tufából az időjárás és az emberi kéz érdekes formákat alakított ki az idők folyamán. A nagyrészt Göreme Nemzeti Park területén található vidék alig 40 km átmérőjű, mégis napokra elegendő látnivalót biztosít. Kappadókia Anatólia szívében, Ankarától délkeletre mintegy 300 km-re található.

Kedvet kaptatok?

Egy Budapest-Antalya út kicsivel több, mint 4 óra, és 70ezer forintba kerül júniusban, egy hétre.  A Booking.com oldalán körülnézve június 23-30-ig 2 felnőtt részére úgy, hogy a reggeli az árban van 200ezer forintért nézhető szállás, de találunk 150.ezer forintért is, ha jobban körülnézünk.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via