Idén előbb lesz cseresznyevirágzás Japánban, amit online is megnézhetünk

Kiotóban, Tokióban, Nara, Osaka és Nagano városában egész parkok, sugárutak, szentélyek és folyópartok várják a sakura fák szerelmeseit.

Japán gyönyörű cseresznyevirágai évszázadok óta hatalmas látványosságnak számítanak. A cseresznyefavirág-nézés időszaka, vagy japánul hanami azonban nem tart túl sokáig, és nem is egyszerre borul virágba minden fa. Vannak korai fajták, amik már március 15. előtt szirmot bontottak és most már elvirágozni készülnek, és vannak olyan késői változatok is.

A 2021-re frissített térkép előrejelzései szerint a cseresznyevirágok Tokióban és Fukuokában március 15-én kezdtek virágozni, március 23-án Tokióban, egy nappal később pedig Fukuokában érik el a teljes virágzást. Hirosima és Nagoya városában 16-án borultak virágba a fák, és 26-án érik el a teljes virágzást. Wakayamában és Kiotóban március 17-én, Kouchiban 18-án, Oszaka városában 20-án és Naganoban március 31-én virágzik majd a sakura.

Az angol nyelvű, Japan Online Tour oldal kifejezetten olyan időponthoz kötött, élő bejelentkezéseket kínál, melyek a vírushelyzet alatt is elrepítik az érdeklődőket Japánba.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via és Travelo

(Fotók: pixabay, unsplash)