Udvarias szürcsölés, kötelező böfögés: furcsa étkezési szokások a világ körül

Ezúttal kissé érdekes, vagy inkább kevésbé megszokott étkezési szokásokat gyűjtöttünk össze. Vannak olyan viselkedési formák, amik az egyik országban elfogadottak, a másikban már felháborodást keltenek. Nézzük meg közelebbről a kérdést!

Étkezés evőeszközök nélkül

Nem nézzünk tágra nyílt szemekkel, ha épp Afrikában vagy Indiában járunk, ahol az evőeszközök használata nem igazán bevett, leginkább kézzel vagy kenyérdarabbal esznek. országonként, kultúránként más-más szokások és illemszabályok vannak érvényben, de azért vannak közös pontok is. Az egyik ilyen, hogy csak a jobb kézzel szabad enni, mert a bal ugyebár tisztátalan. Általában három ujjat használnak az evéshez (kivéve, ahol a tenyerükben formáznak golyót a rizsből) és a hüvelykujjal tolják be az ételt a szájukba, gondosan ügyelve arra, hogy ne nyalják meg.

Kínában elvárt az udvarias böfögés

Kínában egy udvarias böfögés nemcsak megengedett, de majdnemhogy elvárt is, amivel szintén azt fejezhetjük ki, hogy milyen jól esett az étel. Fontos ugyanakkor, hogy az evőpálcát a rizses tálba semmiképpen se szúrjuk bele függőlegesen, mert az óriási tiszteletlenség, az ugyanis a halottak tiszteletére égetett füstölőre utal.

Te tudod, hogy kell evőpálcával enni? Tanuld meg!

 

Japánban mehet a szürcsölés

Nálunk kifejezetten idegesítőnek számít, ha valaki elkezd szürcsölni, Japánban azonban teljesen természetes. Ott úgy tartják, hogy aki nem szürcsöl tésztaevés közben, annak nem ízlik az étel, ezzel pedig megsérti a házigazdát, vagy a szakácsot. Ha Japánban jársz, szürcsölj!

Franciaországban jár a víz

Amint leül a vendég egy francia étteremben az asztalhoz és ételt rendel, már érkezik is kérés nélkül egy kancsó csapvíz, így teljesen felesleges a két decinként palackozott vízért egy kisebb vagyont kifizetni.

Te tudod, hol vannak a legjobb francia éttermek Budapesten? A Tripadvisor listáján dobogós a Lisboa Pastry & Bakery és a Desszert.Neked, az első, mindenki által kedvelt pedig Hoppá Bisztró. Kis francia életérzésre vágysz? Próbáld ki!

Motorikus későknek irány Tanzánia

Tanzániában bizony illetlen dolog egy vacsorára időben érkezni. Mindenkitől elvárt dolog a minimum 15-30 perc késés.

Dél-Koreában a rangidős ehet először

Dél-Koreában senki sem kezd el enni egészen addig, amíg az asztalnál ülő legidősebb személy nem vette a szájába az első falatot. Aki nem várja ezt meg, az nagyon tiszteletlen.

Még több szuper gasztró tartalom

Egyiptomban 5000 éves sörfőzdére bukkantak. Összegyűjtöttük a világ legdrágább ételeit, de mutatjuk a legbizarrabbakat is. És azt tudod, hogy mennyibe kerül a világ legdrágább pizzája vagy hogy készítheted el könnyedén a paellát?

(Nyitókép: unsplash)