Horvátország menti, ami menthető a nyári szezonon

Horvátország igyekszik a legtöbbet kihozni az idei nyári szezonból, úgyhogy engedményt tettek ismét.

Horvátország további engedményeket tesz a nyári szezon megmentésére: a csehek a jövő héttől már egy oltással is beutazhatnak, és Zágráb további országokkal is tárgyalásokat kezdeményez az ügyben.

Arról, hogy a cseh turisták 22 nappal az első oltás után már korlátozások nélkül átléphetik a horvát határt, Gordan Grlic Radman horvát és Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter tett bejelentést szombaton Zágrábban, de a további részleteket később pontosítják.

A napi adatokkal monitorozó eVisitor rendszer szerint pénteken 85 ezer turista tartózkodott az országban, ez közel négyszerese a tavalyinak. 2020-ban 22 ezer, 2019-ben (a világjárvány előtt) pedig 230 ezer turista volt ugyanebben az időszakban Horvátországban.

Turisztikai szakemberek a tavalyinál jobb idegenforgalmi idényre számítanak, a 2019-es rekordév forgalmának legalább 60 százalékára.

Beutazás Horvátországba:

Horvátországba a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától. Az oltottságot igazoló, érvényes védettségi igazolvány tulajdonosa Horvátország területén ugyanolyan jogokat, kiváltságot élvez, s ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosult, mint a horvát védettségi igazolvány birtokosai.

 

(Forrás: MTI és Konzuli Szolgálat)

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)