A magyarok legkedvesebb úti célja újra teljesen nyitva áll!

Május elsejétől megint korlátozás nélkül lehet utazni Horvátországba!

Horvátországban május 1-jétől megszűnt minden beutazásra vonatkozó járványügyi korlátozás, közölte a horvát belügyminisztérium hétfőn.

A határátlépésre a koronavírus-járvány előtti feltétlek érvényesek – írták, hozzátéve: egyebek között a schengeni határellenőrzési kódex és a külföldiekre vonatkozó törvény által előírt követelményeknek kell megfelelni.

Zágráb április elején enyhített a határátlépési szabályokon. Az európai uniós állampolgárok azóta korlátozások nélkül léphetnek be Horvátországba, ez vonatkozik az Ukrajnából érkező menekültekre is.

Más, nem uniós állampolgároknak rendelkezniük kellett védettségi igazolással, de nem kellett megindokolniuk jövetelük célját. Most ezt a rendeletet is feloldották.

Az országban még a húsvéti ünnepek előtt megszűntettek minden más járványügyi intézkedést is. Egyedül az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben kell még védőmaszkot viselni, és ezen intézmények dolgozóinak továbbra is védettségi igazolással kell rendelkezniük, de minden más téren visszatért a Covid előtti idő, és mi ennek nagyon-nagyon örülünk!

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)