Hihetetlen szám: ennyi turistát fogadott idén Bali

Bali igazi turisztikai célpont, ami a világjárványnak köszönhetően óriási bajba került.

Bali két évvel ezelőtt 6.2 millió érkezőt könyvelhetett el, míg tavaly alig több mint egymilliót.

2021-ben viszont a a szigorú határellenőrzési intézkedések és a lezárt repülőtér miatt – nem tévedés – mindössze negyvenötöt.

“Ez a valaha mért legalacsonyabb szám a külföldi turistákat tekintve” – mondta Nyoman Gede Gunadika, Bali tartomány turizmusért felelős vezetője. A 2021 januárja és októbere közötti időszakra vonatkozó adatot megerősítette a bali központi statisztikai hivatal is.

Mivel a sziget nemzetközi repülőtere szinte egész évben zárva volt a nemzetközi járatok előtt, a negyvenöt turista majd’ mindegyike magánjachtokon keresztül érkezett. Bár a repülőtér hivatalosan október 14-től újra fogadja a külföldi járatokat is, eddig csak belföldi gépek szálltak le.

Ahhoz, hogy a külföldi turisták Balira mehessenek, igen szigorú beutazási követelményeknek kell megfelelniük. Be kell szerezniük például egy 300 dollárba kerülő üzleti vízumot (a turista vízum jelenleg nem elérhető), több PCR-tesztet kell csináltatniuk, és speciális egészségbiztosítást kötniük. A teljesen beoltottakra is tíznapos kötelező karantén vár. Ráadásként a közvetlen járatok hiánya miatt a repülőjegyek ára jóval magasabb a szokásosnál.

Ebben az amerikai városban tilos a wifi, tévé és a telefon. Egyre több a konténer dombház Magyarországon.

via