Blue Dragon River

Hatalmas sárkányt formáz madártávlatból ez az európai folyó

Photoshopot, manipulációt kiált az internet népe, akármikor feltűnik a fotó a portugál Blue Dragon Riverről. Pedig a különleges forma valódi, a természet alkotta. Igaz, csak madártávlatból láthatjuk, ha éppen Algarve fölött járunk repülővel.

A Serra do Caldeirão hegységből ered és a Guadiana mellékfolyója a légifotókon mitikus hüllőt ábrázoló víztömeg. Gyakorlatilag a vízduzzasztó gát gyűjtőmedencéjének egy részletéről beszélünk, és eredetileg az Odelite nevet viseli. A “kék sárkány folyó” becenevet a kínai utazók ragasztották rá. Egyszerűen extázisba estek, amikor meglátták az első légi felvételt a portugál folyóról. Nem csoda, hiszen a kínai folklór egyik legfontosabb természetfeletti lénye a sárkány. Míg nálunk Európában (persze Süsüt kivéve!) az alak inkább negatív jelentéssel bír, addig Kínában a teremtő energia, a bölcsesség, a tudás megtestesítője.

Évekkel ezelőtt a Redditen ment nagyot a fotó, melyen egy turista Amsterdamból repült Marrakech-be, és kifelé bámulva meglátta a folyót, melynek értelmezése több egy kis asszociációnál. A kép eljutott Kínáig és náluk óriási népszerűségre tett szert.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Knack (@msfs.snapshots)

Algarve tartomány partjai, kedves kikötői szuper célpontnak számítanak az év minden szakaszában: bár az óceán még nyáron is hűvös, a napsütéses órák száma nagyon magas és már akár februárban-márciusban is napozhatunk a selymes portugál homokban, ahol narancsligetek illatát viszi a szél.

Forrásunk volt: traveltomorrow.com, visitportugal.com