Ezt a három programot ne hagyd ki, ha Portóban jársz

A hidak városa, melyről Portugália is a nevét kapta, olyan úticél, ami szerintünk az országon belül abszolút vetekszik Lisszabonnal. Elmondjuk, nekünk mi volt a három kedvenc portói programunk, amit szívből ajánlunk nektek is!

Egy reggeli kávé az Afonsóban

Ha Portóban jársz, semmiképp se hagyj ki egy tökéletes reggeli kávét és a portugálok kultikus krémesét, a Pastel de Natát. Ehhez tökéletes hely az Afonso kávézó: egy meghitt, helyiektől nyüzsgő, tipikusan portói választás, mellyel a frissen illatozó péksütemény mellett a város varázslatos hangulatát is magadba szívhatod.

Séta a fák tetején

Nem sokan tudják, de Portóban pár éve megépült egy gyönyörű sétány a fák tetején, amit bűn kihagyni. A Serralves Parkban található remekművet Alvaro Siza Vieira építész jegyzi: maga a park is gyönyörű, fentről pedig magukat a fákat és a várost is egészen hihetetlen madárszemszögből tekinthetjük meg.

A portugálok másnapos ellenszere, egyenesen Portóból

A világ szinte összes népe fáradhatatlanul keresi a másnaposság ellenszerét: hallottunk már kólától húslevesen át ezerféle javallatról a kiszáradt-fejfájós reggelek meggyógyítására. A portugáloknak erre egy bombabiztos ajánlatuk van: a francesinha, ami egy kifejezetten Portóból származó, húst-hússal, tojással és minden jóval meghalmozó, elképesztően laktató szendvics. Portóban ezt a Capa Negra II-ben, a Vasco da Gama vagy a Curfa étteremben érdemes elfogyasztani – a hatás garantált!

Ha pedig Porto után Olaszországban fedeznél fel húsz helyet kizárólag vonattal, arra is van tippünk!

(Fotók: Unsplash)