Három magyar kerékpárút, amin végighaladva csodálatos panorámában lehet részed

Nemcsak a látvány, de az élmény is hatalmas.

A következő három kerékpárút valamelyikén jártok, igazán nagy élményben lehet részetek. Nem utolsósorban igazi, vagány sport tekerni!

Fertő-tavi kerékpárút – kezdőknek is

A Fertő-tó körüli kerékpárút-hálózat nagyjából 130 km hosszú, és majdnem az összes Fertő-menti települést igyekszik meglátogatni. A Nyugat-Dunántúl, illetve Győr-Moson-Sopron megye két kiterjedt kerékpáros útvonala közül ez az egyik. Olyan látnivalókkal találkozhatunk itt, mint a fertőrákosi kőfejtő, a nagycenki kastély, a magyar Versaillesként emlegetett fertődi Esterházy-kastély, vagy általában a Fertő-tó körüli kultúrtáj, ami 2001 óta a Világörökség része.

Tekerjetek a Balaton körül – leginkább haladóknak

A Balatoni kerékpárút hossza valamivel több, mint 200 km. Alapvetően a Balaton partját követi, néhol közel hozzá, máskor távolabb. A kerékpárutat bizonyos helyeken kiépített kerékpárút teszi ki, főleg a tó Északi partján, más részei viszont a települések közútjain, utcáin, mellékútjain találhatóak, jellemzően a jobban beépített területeken, mint a tó Déli partján. Az út során semmiképp sem szabad kihagyni a badacsonyi borospincéket, a sajkodi strandot, Balatonmagyaród és a bivalyrezervátumot vagy a Szigligeti várat.

Velencei-tó

A Velencei-tó körüli bringatúra során érdemes megnézni a pákozdi csata százéves évfordulójára elkészült emlékművet és a Pákozd- Sukoró-Pátka közötti területet, az egykori csata helyszínét. Itt minden szeptemberben eljátsszák az 1848-ban történt eseményeket. Tovább haladva a nadapi templomban megnézhetjük azt a keresztelőmedencét, amelyben még 1800 Vörösmarty Mihályt keresztelkedett.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: Getty Images)