Három évig utazott az óceánban a palackposta, mire célba ért

Egy 13 éves amerikai fiú dobta az üzenetét az Atlanti-óceánba, amit az Azori-szigeteken egy másik srác talált meg.

Az amerikai Sean Smith tizenhárom éves volt, amikor 2018-ban Rhode Island-i rokonokhoz utazott a családjával hálaadásra. A fiú úgy gondolta, kihasználja a néhány napot, amit az óceán partján tölt, és útjára indít néhány palackpostát – írja a BBC nyomán a 24.hu.

Mindegyikbe ugyanazt a rövid üzenetet írta:

Hálaadás van. Tizenhárom éves vagyok, Vermontban élek, rokonokat látogatok meg Rhode Islanden. Ha ezt olvasod, írj a messageinabottle2018@gmail.com emailcímre.

Az egyik palackot június elején a 17 éves Christian Santos találta meg az Atlanti-óceán közepén fekvő Azori-szigetek egyikén.

A fiú megmutatta az üzenetet az anyukájának, majd írtak egy emailt a megadott címre, de választ nem kaptak rá. A levél feladója, Sean Smith az elmúlt évek alatt teljesen megfeledkezett a palackpostáról, ezért nem ellenőrizte, hogy érkezik-e üzenet a külön erre a célra létrehozott postafiókba.

Molly Santost azonban nem hagyta nyugodni a történet, ezért lefotózta a palackban talált üzenetet, majd a képet megosztotta a Facebookon, hátha a közösségi portál erejével sikerül megtalálni a feladót.

Végül Sean egy bostoni hírműsorban látott egy beszámolót a három évvel korábban feladott palackpostájáról. Elsőre alig hitt a szemének, mint mondta, már teljesen megfeledkezett az egészről.

Sean és Christian azóta rendszeresen váltanak emaileket és azt mondják, mindenképpen kapcsolatban fognak maradni.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)