Öt kilométer magas hamufelhőt lőtt ki a világ legveszélyesebb vulkánja, a Sinabung – videó

Látványos kitörést produkált kedden a Föld egyik legveszélyesebb vulkánja, az indonéziai Sinabung.

A vulkán már januárban is egy kilométeres füstoszloppal jelezte, hogy nem alszik, de kedden öt kilométer magas hamufelhőt küldött az égre.

A rendkívüli kitörésről máris elkezdtek terjedni a Youtube-on a látványosabbnál látványosabb videók. A helyszíni jelentések szerint nincs bejelentett sérülés a vulkán környékéről, de a helyieknek azt tanácsolják, hogy maradjanak három kilométerre a krátertől.

Az Észak-Szumátrában található Sinabung-hegy évszázados szunnyadás után először 2010-ben robbant ki. A vulkán aktivitása az elmúlt években növekedett. A közelmúltban dokumentált események közé tartozik a 2010. augusztus 29-i hajnali kitörés, valamint a 2013. szeptemberi és novemberi, 2014. január, február és októberi kitörések.

Hírekből sosem elég!

Te tudod, mik lesznek a mérvadó utazási trendek idén? És azt hallottad, hogy hamarosan érkezik a vakcinaútlevél? Kétmillió forint borravalót kapott egy pincér, nem csoda, hogy örült. Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem, ahogy olvasd el azt is, hogy beválasztották a Puskint a világ legszebb mozijai közé.

(via, nyitókép: unsplash)