Fotó: Stef_greece Instagram

Ha hiányolnád a havazást, ez a görög videó hangulatba hoz majd

Még hogy Görögországban nem esik a hó... persze hogy szokott esni az északabbra fekvő tájakon és az ország hegyvidékein is. Ez a videó megmutatja a varázslatos görög telet.

Görög tél a Veron-hegyen

Mintha csak egy Disney film jelenetét látnánk egy leleményes görög fotós srác videóján. Szülőhazája sokak által teljesen ismeretlen arcát mutatta be az Insta-posztban, ami hamar nagy nézettségre tett szert. Természetes a kíváncsiság, hiszen 99%-ban azúr vízről, fehér-kék házakról, lustálkodó cicákról, ősi olívaligetekről és világszínvonalú strandokról posztolnak Görögországból. Nem úgy Stefanos, aki télvíz idején meglátogatta a Vernon-hegyet, ami az ország északi részén található, közel Észak-Macedóniához. A hegy és kis falvai a legkedveltebb téli pihenőhelynek számítanak, mivel az 1350 méteres tengerszint feletti magassága miatt gyakran számítani hóra a téli hónapokban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefanos | Greece (@stef_greece)

Medvék és farkasok?

Elsőre meglepő lehet, de a hegy nemzeti parkja medve- és farkasrezervátumként is jegyzett, gyönyörű bükkössel és fenyvesekkel. Az igazság az, hogy cirkuszokból mentett és nehéz további sorsú vadállatok leltek otthonra itt, hiszen 1993 óta a Arcturos Environmental Reserve kifejezetten az ő élőhelyük, tekintve, hogy fogságban tartás után nem lehetne biztonsággal visszaengedni őket a természetbe.

Mesefalvak, az UNESCO ajánlásával

A Vernon-hegyen néhány rendkívüli falvat találni, melyeket valószínűleg sosem fogják ellepni az ország turistái, hiszen nem számítanak tipikus célpontoknak. Rögtön itt van például Nymfaio, amit az UNESCO a kontinens legtündéribb falvai közé válogatott. Az itteni vendéglátás abszolút a mesebeli lokáció adottságait erősíti: kandallóval felszerelt hangulatos kőházak biztosítják a romantikus időtöltést.

Borban is erősek

A hegy adottságainak köszönhetően a borgazdálkodás fontos megélhetési forrásnak számít erre, Florina régióban. Sauvignon blanc, de pinot noir fajták is megtalálhatóak a hegyoldalban, ezért az őszi időszak a szüretről és a borkóstolásról is szól.

Forrásaink voltak: discovergreece.com,