Ha évet várt a spanyolországi Sierra de las Nieves, hogy nemzeti parkká nyilvánítsák

Július elejétől a Parque Nacional Sierra de las Nieves nevet használják, így Spanyolország 16. nemzeti parkjává válhattak.

Málagától északnyugatra, Marbella közelében, Andalúzia szívében található Sierra de las Nieves már több mint hat éve vár arra, hogy nemzeti parkká nyilvánítsák. És végre elérkezett a pillanat.

201 négyzetkilométeres természeti terület 1989 óta védettség alatt áll, huszonöt éve pedig az UNESCO bioszféra rezervátuma. A nemzeti park fantasztikus élővilággal rendelkezik, mintegy ezer kőszáli kecske mellett őzek, vidrák, különféle ragadozók otthona.

Területét tölgy- és parafa ligetek, spanyol fenyők tagolják. Spanyolország különleges andalúziai jegenyefenyőinek hatvanöt százaléka ott található, van, amelyiket 350-550 évesre becsülik.

Andalúzia várva várt harmadik nemzeti parkja új látogatóközpontokkal, turisztikai irodákkal és jól kiépült infrastruktúrával várja a kirándulókat, akik számos izgalmas túrán vehetnek részt.

Sierra de las Nieves Andalúzia harmadik nemzeti parkja és a tizenhatodik Spanyolországban. Az első spanyol nemzeti parkot 1918-ban hozták létre; a Parque Nacional de la Montaña de Covadonga az ország északi részén, Cantabria, Asturias és Castilla y León között fekszik.

Itthon is találsz csodálatos nemzeti parkokat, segítünk, merre indulj! A Kolón-tavat sem szabad kihagyni.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotó: Getty Images)