Mindig görkoris diszkóra vágytál? Most hétvégén lesz egy Budapesten!

Vágyakozva szoktad nézni az amerikai filmekben a görkoris diszkókat, ahol rendre retro korikban egymásba kapaszkodva randiznak a fiatalok? Van egy jó hírünk: hétvégén a budapesti Turbinában rendeznek egy ilyet!

Ugye ugye, hogy benyom egy triggerpontot a romkomokban megfigyelt görkoris diszkózás? Amikor szól a ’80-as évek zenéje, egyesek trükköznek, koszorúznak, forognak, mások pedig inkább a párjukba kapaszkodva túlélnek, de mégis nagyon élvezik a zenét? Ha igen, akkor biztos duzzogtál már a barátaidnak, hogy miért nincs ilyenre lehetőség itthon, miért csak a filmekben suhannak a diszkógömb alatt, Donna Summert hallgatva? Kesergésnek vége, a VIII. kerületi Turbina változatos programjai közé befér az úgynevezett “A nagy kori buli” című szombati matiné program.

14:00 órától indul a program a kulturális központ nagytermében, ahol 14:00 órától egy rövid oktatáson nyerhetnek egy kis bátorságot a kezdőbálozók, 16:00 órától indul maga a diszkó. Úgy tették élvezhetővé és biztonságossá, hogy forgórendszerben lehet bemenni a parkettra: egyszerre 30 koris diszkózhat Husky Joe b2b Moonbase Patel Disco szettjére, majd jön a következő 30… és így tovább. Fő a biztonság és a felhőtlen gördülés!

A pontos program így néz ki:

12.00-12.50
Technikai óra:
– zenés bemelegítés
– görkoris pozíció meghatározása
– orrfékhasználat
– testsúlyáthelyezés gyakorlása
– eséstechnika
– rutin gyakorlatok
– diagonál gyakorlatok
– nyújtás
10 perc szünet
13.00-13.50
Skate dance óra (bemelegítés nélkül a kontinuitás okán):
– alapmozdulatok: lépés, pontozás, csúsztatás
– basic skate dance lépések
– basic skate dance koreo, mely a fentiekre épül
– roller disco rink használata – lehetőségek
Az oktatáson felnőttek számára védőfelszerelés (minimum
csuklóvédő) ajánlott, gyermekek számára kötelező! Egysoros görkorcsolyával való részvétel esetén a fék leszerelése javasolt, a fenékre csücsülés elkerülése miatt. Ha még nem volt kori a lábadon arra kérünk, hogy ne az órán való részvétellel kezdd el a pályafutásod.

Estére is készülnek korcsolyás programmal, méghozzá profi korisok bemutatójával, ami biztosan látványos lezárása lesz a napnak.

További információk Facebook-eseménynél, belépőt pedig ITT vásárolhatsz.

A képek illusztrációk