Gluténmentes mini pizzaálmok — ennél kedvesebb gasztrovideót ritkán látni

Láttál már ínycsiklandó gyapjúpizzát? Andrea Love videójánál nincs édesebb!

A Youtube-on, Instagrammon és TikTokon a gasztronómiai tematikájú kisfilmek a legtöbbször ugyanolyan sémára épülnek: egy dolgos kéz készíti elő a főzéshez szükséges alapanyagokat, majd egy makulátlan konyhában megy a sütés/főzés, végül a gőzölgő és gyönyörű fogás a tökéletesen terített és stylingolt asztalra kerül.

Andrea Love Youtube csatornája egy igazi kis gyöngyszem: stop-motion (stoptrükk) animációinak az a különlegessége, hogy gyapjúból készít el mindent, amit más rajzolna, kivágna, gyurmával kivitelezve rögzítene. Főleg főzőcskézős etűdökkel készül, de azért találni más témában is gyapjúfilmeket.

A hangulatot meghatározza a stop-motion technika, ami annyit tesz, hogy a képkockák nem a mozgás pillanatában készülnek, hanem fázisonként egy-egy állóképet kattintanak, majd ezeket összefűzve jön létre végülis egy mozgási illúzió, amit a szemünk mozgásnak érzékel.

Love ügyesen pörgeti a pizzát, étvágygerjesztő, ahogyan a sugót a tésztára keni, gombát szeletel, bogyókat válogat, parmezánt reszel. Aztán a pizza sütőbe kerül (talán csak a kemencét hiányoljuk) és addig egy palack bor is pukkan. A gőzölgő olasz specialitást pizzavágóval szeli és tálalja. A kisfilm alatt nagyon találóak a hangeffektek, tényleg olyan érzésünk van, hogy egy klasszikus receptvideót nézünk… pedig itt minden csak apró gyapjúgombolyag!

Forrásaink voltak: Andrea Love YouTube csatorna, thisiscolossal.com