Fűtött iglukból élvezhetik az északi fényt az alaszkaiak

Első sorból, pattogatott kukoricával a kezükben nézhetik az alaszkaiak - és az arra utazók - az északi fényt.

Az északi fényt vagy más néven Aurora Borealist ki ne szeretné életében legalább egyszer látni?! A Borealis Basecamp kupolás házak egyedülálló módot kínálnak Alaszkában a világ egyik legcsodálatosabb természeti jelenségének megtekintésére: fűtött igluban, minden képzeletet felülmúló kilátással, keret nélküli ablakokkal gyönyörködhetnek az ide látogatók az északi fényben.

A fotók önmagukért beszélnek:

A szállással a kapcsolatot az Airbnb-n is fel lehet venni.

Izlandon sem aprózzák el

Izlandon is mindent megtesznek, hogy az északi fényben való gyönyörködés különleges romantikus élménnyé váljon. A Panorama Glass Lodge Iceland szálloda hatalmas üvegablakokkal ellátott kunyhói lehetővé teszik, hogy konkrétan az ágyunkból szemléljük a látványt. Az élménynek ára is van, a szállás 100 ezer forint/éjszaka.

Te tudod, mikor látható a legjobban az északi fény? A legjobb hónapok a szeptember és a február-március, de október és január között is egész jók az esélyek.

Az igazán megszállott északi fény-rajongónak

Többek között a NASA és az Európai Űrkutatási Hivatal weboldalán tájékozódhatunk a jelenlegi láthatóságról. Általános előrejelzésre, hogy a sarki fény mikor látható, az alábbi oldalt ajánljuk.

Olvass tovább

Mindig történik valami érdekes a nagyvilágban, például rendkívül büszkék lehetünk, hiszen a Hortobágy felkerült a világ álomútcéljai közé. Ha szeretnél még valami érdekeset olvasni, akkor kukkants bele a Horvátországról szóló anyagunkba vagy nézd meg, milyen egy igazi jégvulkán. Unod a bezártságot? Ebben is tudunk segíteni!

(Nyitókép: unsplash)

via