Furcsa szokások a világ körül, amit turistaként jó, ha észben tartasz

Ha turistaként egy idegen országba látogatsz, érdemes képben lenned néhány helyi szokással és íratlan törvénnyel.

Velence

A Szent Márk teret ellepő galambok etetése sokáig a turisták egyik kedvenc szórakozása volt, de ha jót akarsz magadnak (és a pénztárcádnak), a nyaralásod alatt inkább hagyod a galambokat. A város vezetése ugyanis néhány éve betiltotta a galambok etetését, azzal az indokkal, hogy a közel negyvenezer galamb óriási kárt okoz a történelmi épületek márványhomlokzatain.

Egyesült Arab Emírségek

Ha valamelyik emírségbe látogatsz, jobban teszed, ha visszafogod magad, és nem az utca kellős közepén váltasz csókot a pároddal. Legyen akár turista, akár helybéli az illető, ha valaki a nyílt utcán csókolózik, vagy akár kézen fogva sétál, az bizony komoly szankcióra számíthat. 2010-ben például egy brit párt azért tartóztattak le Dubajban, mert egy étteremben puszit adtak egymásnak.

Görögország

Ha a görögországi nyaralásod alatt el szeretnél látogatni néhány ókori műemlékhez, akkor azt semmiképp se magassarkúban tedd. A görög kormány rendelettel védi a műemlékeket, amelyeken sérülést okozhatnak a magas sarkú cipők.

Barbados

Ha Barbadosra készülsz, a terepmintás ruhákat hanyagold. A Karib-térség ezen szigetén ugyanis tilos terepmintás ruhákat hordani.

India

Ha Indiában jársz, kézi kamerádat vagy távcsövedet ne nagyon használd a vasútállomások és repterek közelében, terrorelhárítási okokra hivatkozva ugyanis a hatóság könnyen megbüntethet.

Szingapúr

Az egyik különös itteni szabály a rágógumizásra terjed ki: ha a vacsora után fel szeretnéd frissíteni a leheletedet, akkor azt gondold át. Ha a tiltás ellenére is megpróbálkoznál a törvény kijátszásával, akkor busás pénzbüntetésre és közmunkára lehet számítani. Ezt a sokak számára különös törvényt egyébként a város és a közterek tisztaságának érdekében hozták létre.

 

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)