Fotó: Tereza Budapest

Frida Kahlo kedvenc mexikói ételeit most te is megkóstolhatod

A budapesti Tereza négy héten keresztül szinte csak Frida Kahlo életútjával, kedvenc ételeivel, művészetével foglalkozik. Rögtön az első hét indul április 14-én, csütörtökön, mikor a kedvelt fővárosi étterem, bár és közösségi tér Frida's Fiesta címen Fazakas Júlia színművésznő performanszával és a 20. század egyik legizgalmasabb nőalakjának kedvenc mexikói ételeivel készül. Viva la vida!

“Frida Kahlo a huszadik század egyik legkülönösebb sorsú festője, legizgalmasabb asszonya, legnagyobb hatású, sajátos, csak rá jellemző utat járó művésze. Egészen a végletekig szabad, független ember, és nő, aki mindig kész megfizetni az árat döntéseiért és tévedéseiért, s akinek alapvetően két, egymást erőteljesen kiegészítő pólus határozza meg az életét, ezáltal alkotásait is: az életet szomjazó vágya, és a kora gyermekkora óta kísérőjéül szegődő fájdalom.” — írják az eseménynél, ami klassznak és egyedinek ígérkezik.

A konyha a Frida’s Fiestas című könyvből inspirálódva főz, de aki olvasta a művésznő füveskönyvét, az is megtalálja a számításait, az emblematikus mexikói molékat például.

A menü a következőképp alakul:

 • Frida’s poblano
  Töltött poblano paprika diós szószban
  1990.-
 • Frida’s red mole
  Tradicionális mexikói egytálétel malachússal és rizzsel
  2990.-
 • Frida’s dessert
  Pohárkrém ananász-, és édesburgonya krémmel, fenyőmaggal
  1290.-

Frida Kahlot egy rendhagyó performansz keretén belül Fazakas Júlia színművész személyesíti meg. Az előadás kísérletet tesz Frida Kahlo személyiségének szubjektív hangulatú megragadására Sediánszky Nóra író, dramaturg szövegei, Frederico Garcia Lorka versei és híres mexikói dalok egymásba fonódásával. A performansz 20:00-kor kezdődik.

Asztalt foglalni érdemes a +36 70 368 93 74-es telefonszámon, illetve a performansz miatti intim légkör, a nézőtér korlátozott kapacitása miatt szeretettel várják az e-mailes bejelentkezéseket is a terezabudapest@gmail.com címen.

Forrásunk volt: Tereza Facebook