Franciaországban megtartják a nyári fesztiválokat

Megtarthatóak a fesztiválok Franciaországban, de természetesen vannak szabályok, amiket be kell tartani.

Megtarthatók a nyári fesztiválok Franciaországban, de a koronavírus-járvány miatt koncertenként maximum ötezer fős, ülő közönség előtt – jelentette be múlt héten Roselyne Bachelot, kulturális miniszter.

Egyelőre még sok a kérdőjel, például nem tisztázott a vendéglátói zónák (bárok, éttermek) engedélyezése, amely elsősorban azon múlik, hogy a kormány mikor és milyen formában fogja engedélyezni az ágazat újraindulását.

A miniszter azt is bejelentette, hogy egy 30 millió eurós támogatási alapot hoznak létre a fesztiválok megsegítésére. Az összegből a rendezvényeiket lemondani kényszerülő fesztiválok, de azok is részesülhetnek, akik alkalmazkodnak a járványügyi korlátozásokhoz. “Ez egy nyitó összeg, az alapot növelni tudjuk, amennyiben szükséges” – mondta a tárcavezető.

A kormány 15 millió eurós támogatást is bejelentett a fesztiválok eseményeinek rögzítésére.

Vieilles Charrues

Pillants bele, milyen volt 2019-ben az egyik legnagyobb francia fesztivál, a Vieilles Charrues.

Legfrissebb híreink:

Barangolj a II. világháború előtti Budapesten. Azt tudtad, hogy májustól már 22 euróból lejuthatsz Horvátországba? Légy otthon a gasztróban, olvass a spanyolok nemzeti ételéről, a paelláról is.Azt hallottad, hogy Szaúd-Arábiában hóvihar kapta el a tevéket? Ne hagyd ki a különleges, de őrült ünnepekről készült cikkünket sem! Extraszínes!

(Forrás: MTI)

(Fotó: unsplash)