Feltöltődnél a nyugati határszélen? Mostantól mehetsz lakókocsival is

Ha szeretnél egy kört tenni Sopronban lakóautóval, akkor már megteheted.

Május 29-én egy nagyobb rendezvénnyel megnyitja kapuit Sopron első lakóautós kempingje! Innentől kezdve szabadon mehetnek azok is a nyugati határszélre feltöltődni, akik a lakóautózás szerelmesei – írja a cyberpress.

A VPT Caravan pozsonyi úton található központja mellett került kialakításra a lakóautós berkekben: „Stellplatz” névre hallgató objektum. Elektromos bicikli, kempingeszköz és természetesen lakóautó bemutatót is tartanak a napon. Elhelyezésre kerül egy időkapszula is, amit a tervek szerint 2049-ben fognak felnyitni!

Részletes információ a VPT Caravan Facebook oldalán.

Hogy meghozzuk a kedved Sopronhoz:

  • Az 58 méter magas Tűztorony a város jelképe. Eredetileg várostorony volt, alsó, szögletes részét 1290 és 1340 között gótikus stílusban építették. A legjelentősebb funkciója a megfigyelés volt, nevét onnan kapta, hogy a toronyból trombitaszóval jelezték, ha valahol a városban tűz ütött ki.
  • Műemlékekben a második leggazdagabb település Magyarországon.
  • A terület az őskor óta lakott. A közeli Várhelyen a kora vaskor idején, az i. e. 7. században földvár épült. Ennek a hallstatti földvárnak és a hozzá kapcsolódó halomsíroknak a feltárását Bella Lajos soproni tanár, régész kezdte el 1887-ben.

 

  • 1921-ben, a trianoni békeszerződés után az osztrák kortársak és történészek által vitatott tisztaságú népszavazás döntötte el, hogy Sopron és a környező nyolc község melyik országhoz tartozzon. A soproniak többsége Magyarország mellett döntött. Az eseménynek 1922-ben emléktörvény állított emléket, ekkortól hívják „A leghűségesebb város”-nak (Civitas fidelissima). A döntés napja, december 14-e Sopron ünnepe.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: wikipedia)