Magyarország is helyet kapott a világ legboldogabb országainak listáján

Mit szóltok ehhez?

A World Happiness Report az elmúlt kilenc évet tekintve és számos adatra támaszkodva meghatározta, hogy a világ egyes országai hogyan állnak a boldogság – vagy ahogyan az elemzés nevezi  – az “átlagos nemzeti életértékelés” tekintetében.

Az eredményekből kiderül, melyek azok az országok, ahol nemcsak boldogságot és magas életminőséget biztosítanak a lakosoknak – írja a Roadster.

Finnország

Lehet, hogy arrafelé hideg és sötét a tél, de az északi életmód egyértelműen jól áll a finn embereknek, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az ország a harmadik egymást követő évben is a World Happiness Report első helyén végezzen (2017-ben ötödik lett). A 7,889-es pontszámával Finnország ismét domináns teljesítményt nyújtott, köszönhetően olyan tényezőknek, mint a társadalmi támogatottság, az egészséges életmód, a várható hosszú élettartam, a szabadság érzete, vagy a korrupcióhoz való hozzáállás.

Izland

A szigetországot a forrásokkal, vulkánokkal, gejzírekkel és látványos tengerparti vízesésekkel teli tájai miatt szeretik felkeresni a kalandorok.

Dánia

Dánia a 2020-ban kiérdemelt második helyéről egyet visszaesett, de évek óta következetesen a világ öt legboldogabb országa között találni.

Svájc

Svájc többek között stabilan magas GDP-vel büszkélkedhet, ami anyagi biztonságot nyújt lakosainak.

Hollandia

Amellett, hogy az ország minden évben kiemelkedően sok látogatót vonz, boldog lakosokkal rendelkezik, ami a 2021-es World Happiness Report ötödik helyére volt elég.

A listán szerepel még Svédország, Németország, Norvégia, Új-Zéland, Ausztria is. Magyarország a lista negyvenharmadik helyen végzett.

 

Furcsa szigetre bukkantak a Google Térképen. Itt található a világ legmérgezőbb tava.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!