Felháborodtak egy francia falu lakói, hogy be akarják vezetni náluk az utcaneveket

A falu évszázadok óta él utcanevek nélkül.

Nem mindenkinek tetszik egy apró közép-franciaországi faluban, hogy a polgármester nevet akar adni az utcáknak, megkönnyítendő a postások, a futárok és a mentők dolgát. Catherine Moulin, Faux-la-Montagne polgármestere arra kérte a település lakóit, hogy közösen gondolkodjanak el azon, milyen neveket kapjanak az egyes utcák. A faluvezető szerint az utcanevek hiánya egyre több gondot okoz a házhozszállító és a betegápolói szolgáltatóknak.

De nem mindenki örül a nagy ötlenek.

Egy helyben lakó nő attól tart, hogy az utcanevek bevezetésével szükségtelen urbanizáció veszi kezdetét. Szerinte igenis vannak utcanevek, csak nem táblákon, hanem a fejekben.

Az ott a hátsó utca, amott pedig az idős hölgyek utcája húzódik, mivel ott sok öregasszony él” – mondta a nő, aki szerint probléma esetén mindig megmutatják az utat a postásnak.

Az egyik francia tévécsatorna szerint a kézbesítési problémák azóta éleződtek ki, hogy a posta az életfogytiglan foglalkoztatott egyetlen helyi kézbesítő helyett újabban egyre gyakrabban támaszkodik kisegítő kézbesítőre.

Rengeteg balatoni kilátó újul meg. Ezel lettek a legkiválóbb magyar borok idén.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI)

(Fotók: pixabay/illusztráció)