Minimum fél évi átlagkeresetedbe kerül a világ legdrágább hamburgere

Az, hogy csillagászati összeget kérnek érte, enyhe kifejezés.

Hollandia egyik legismertebb éttermének számít a De Daltons, amelynek tulajdonosa Robbert Jan de Veen arra hajt, hogy a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerüljön – írja a Vezess.hu.

A szerényen csak The Golden Boy nevet viselő hamburgerért 5000 eurót, azaz mintegy 1,75 millió forintot kell fizetni, igaz, valóban a világ legjobbnak számító alapanyagaiból készül a jellegzetes szendvics. A húspogácsa wagyu marhából készül, de kerül bele spanyol Ibérico sonka, Beluga kaviár, fehér szarvasgomba, érlelt angol cheddar sajt, ehető arannyal is megszórják.

A húspogácsát olyan barbecue-szósszal kenik meg, amelyhez a világ egyik legdrágábbjának számító, kopi luwak típusú kávét és Macallan skót whiskyt kevernek, utóbbit tálalás előtt is felhasználják, hogy whisky-aromájú füsttel itassák át a hamburgert, amelynek a zsemléjét Dom Pérignon pezsgővel lazítják fel.

Szóval van itt minden, ami szem-szájnak ingere, de az ár azért enyhén szólva is túlzás.

A helyzetet menti, hogy a tulajdonos Jan de Veen a luxusburgert kifejezetten jótékony célra szánja: az első szendvics árát teljes egészében egy holland élelmiszerbanknak utalja át.

Ha már luxus: korábban összegyűjtöttük mi is a világ legdrágább ételeit. És azt tudod, hogy mennyibe kerül a világ legdrágább pizzája? Olvasd el!

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: The Daltons)