Fedezzétek fel Budapest másik arcát – 4 különleges helyet mutatunk

Budapest is tud mindig valami újat mutatni.

Tóth Árpád sétány

A várfal mellett húzódó sétány minden évszakban romantikus helyszín egy könnyed sétához, de talán tavasszal a legszebb, ekkor virágoznak ugyanis a sétány útját kísérő vadcseresznyefák. Nyáron az árnyat adó fák, ősszel a színes falevelek, télen pedig a havas táj miatt igazi rejtett kincs a sétány Budapest budai oldalán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sylva (@gyongyosi_szilvi) által megosztott bejegyzés

Feneketlen-tó

Szintén Budán, a szomszédos XI. kerületben fekszik a Feneketlen-tó, a Kosztolányi Dezső téren. A 18. század előtt a Feneketlen-tó területe egy mocsaras rész volt, később náddal telepítették be a 4-5 méteres mélységű tó környékét, amely ma népszerű pihenőhely a környéken élő budapesti lakosok számára. A tóhoz számos legenda kapcsolódik, legendakutatóknak szuper bakancslistás hely.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Horváth&Polcz Fotó (@horvathpolczfoto) által megosztott bejegyzés

Kaán Károly-kilátó

Szerettek túrázni, és mindenképpen Budapest közelében kerestek kirándulóhelyet? A Hárshegyen álló Kaán Károly-kilátó jó választás, ha szeretitek a pazar kilátást, ugyanis a toronyban felfelé haladva egyre szélesebb panorámában lehet részetek. A legfelső emeleten körpanoráma vár, ráláthatsz a János-hegyre és a Hármashatár-hegy vidékére is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

GrubAir Drone | Photo | Video (@grub__air) által megosztott bejegyzés

Tündérszikla

A János-hegy egyik nyúlványán található sziklacsoportot nevezik Tündér-hegynek, vagy Tündérsziklának.

A Tündérsziklához a Normafától a zöld csík jelzés mentén, a Libegő zugligeti állomásától a zöld háromszög mentén, a Gyermekvasút, illetve a 22, 22A, 222-es busz Szépjuhászné megállójától a zöld kereszt, majd zöld háromszög mentén érhettek el.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

huskdesign (@huskdesign) által megosztott bejegyzés

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via