Flying up the Waimakariri River on New Zealand's South Island, heading for the snow-capped peaks of the Southern Alps.

Fantasztikus time-lapse kisfilm készült Új-Zélandról

Egy jól sikerült videó, ami azonnal meggyőz, hogy Új-Zélandot érdemes felvenni arra a bizonyos bakancslistára.

Az Új-Zélandról szóló videó 50 000 megzenésített fotóból lett összeállítva azért, hogy mindenkihez eljusson, milyen hihetetlen különleges hely Új-Zéland. A 8K-s minőség miatt pedig kicsit olyan érzetünk támad, mintha mi magunk is ott lennénk.

De miért érdemes felkeresni Új-Zélandot? (Persze, ha már lehet)

  • A robusztus szigetek sűrű erdőknek, hegyeknek, gleccsereknek, termál régióknak és fjordoknak nyújanak otthont. Új-Zélandon a hagyományos maori és a modern kozmopolita városi kultúra, a hangulatos falvak és a hatalmas érintetlen területek keveredése különleges atmoszférát teremt.
  • Coromandel-félsziget: a vulkanikus tevékenységek legkülönlegesebb bizonyítéka a meleg vizes tengerpart. A tenger alján keresztül felszínre törő hőforrások folyamatosan melegítik a tenger vizét, a strandolók pedig előszeretettel ásnak kisebb-nagyobb gödröket, hogy „saját kis medencéjükben” élvezhessék a kellemesen meleg fürdőt.
  • A Sky Tower egy kommunikációs és megfigyelőtorony Új-Zéland legnagyobb városában, Aucklandben. 328 méteres magasságával kivívta magának a déli félteke legmagasabb szabadon álló szerkezettel rendelkező épülete címet. Auckland látképének ikonikus tagja, melyből a kilátás elképesztő, akár 80 kilométerre is ellátni.Az északi sziget keleti partján, a Hawke-öbölben található Napier, egy kis város, mely a látványos art deco építészetéről híres. A város jelentős része egy 1931-es földrengésben elpusztult. Az újjáépítés időszaka egybeesett a rövid életű art deco korszakkal, ennek eredményeként Napier építészete jelentősen különbözik a világ más városainak építészeti stílusaitól.
  • A déli sziget kis tengerparti városkája, Kaikoura igazi menedéket jelent a tenger és a halételek szerelmesei számára. A tengerpartról lehetőségünk nyílik megcsodálni a medvefókákat, delfineket, nagy ámbrásceteket és albatrosz-féléket is.
  • Ferenc József Gleccser: a Westalnd Nemzeti Park délnyugati részében található gleccser, egyike a világ legkönnyebben elérhető gleccsereinek. Nevét onnan kapta, hogy a felfedezője Julius von Haast, aki az 1860-as években bukkant rá a természeti csodára, rendkívüli módon tisztelte az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodóját, így a gleccsert a császár után nevezte el.
  • Új-Zéland termális csodavilága Rotoura. A városban és környékén számos gejzír és meleg hőforrás található, a legtöbbjük parkban vagy rezervátumban. A természetes gőzkitörések, meleg víz kilövellések és iszaptengerek időnként új helyeken is megjelennek. A közeli Wai-O-Tapu park népszerű turisztikai látványosság, mert meleg forrásai a kén miatt különböző színekben tündökölnek, valamint Lady Knox nevű gejzíre minden nap ugyanabban az időpontban tör ki.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)