Ezt az ételt soha nem szabad rendelni a repülőn

Legalábbis a szakértők szerint.

A német Fraunhofer intézet által végzett tanulmány szerint ugyanis repülés közben a szárazság és az alacsony nyomás kombinációja harminc százalékkal csökkenti az emberi ízlelőbimbók érzékenységét mind az édes, mind a sós ízeket tekintve.

Szakértők szerint a tészták vagy más, szénhidrát tartalmú ételek nem a legjobb opciók azoknak, akik egészséges finomságokban gondolkodnak odafent, netán azt remélik, hogy “éberen” érkeznek meg az úti céljukra.

Ha sok szénhidrátot, például szószokkal készült tésztát, kenyeret, muffint vagy süteményt eszünk, letargikusnak, nyűgösnek és kevésbé telítettnek érezzük magunkat utána. A vércukorszint előbb megugrik, majd leesik, ami negatívan befolyásolja a közérzetet – írja a Roadster.

A javaslat szerint egyszerűbb, ha lemondunk a repülőgépes ételekről, és inkább saját magunk készítünk valamit utazás előtt, aztán elcsomagoljuk.

Siklóval hordják az ezeréves faluba a juhokat. Fantasztikus arcát mutatja a zúzmarás téli Tisza.