Ezt a várost kajakban is végigjárhatod

Elég menő, és garantáltan maradandó élmény.

Chicago Illinois állam északkeleti és a Michigan-tó délnyugati pontjainak találkozásánál, a Michigan-tó partján, a kontinentális vízválasztó vonalán, a chicagói hordúton (természetes vízlefolyás) fekszik, mely hordút köti össze a Nagy-tavak és a Mississippi folyó vízgyűjtő területét. Ennélfogva nem meglepő, hogy egy hajózható csatorna mellett (mely a Chicago folyót köti össze a Des Plaines folyóval) két szintén hajózható folyó (Chicago és Calumet folyó) fut keresztül a városon.

Földrajzi fekvésének köszönhetően a város akár kajakkal is végigjárható!

Az Egyesült Államok harmadik legnépesebb metropolisza, a Nagy-tavak egyikének, a Michigan-tónak a partján fekszik, utcáit pedig hatalmas kanálisok szabdalják. Az amerikai nagyvárost behálózó csatornák ideális helyszínt biztosítanak a városi vízi sportok űzéséhez, amikből itt biztosan megtalálod a neked legjobban tetszőt. A város csatornái mellett lehetőséged van a Michigan-tavon is kipróbálni tudásodat, ahonnan fantasztikus panoráma nyílik a szeles városnak is nevezett Chicagóra.

Ha most Chicagóba nem is, de ezekben a városokban nyaralhatsz a legolcsóbban! És hallottál már arról, hogy Eger mellett menő buboréksátrak készültek?

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)

(Forrás: wikipedia)