Ezt a libegőt imádni fogjátok – nem, nem a budapestiről beszélünk

Érdemes felfedezni ezt a libegőt ami nem, nem a zugligeti.

Eplény

Az eplényi libegő télen síliftként, nyáron pedig libegőként üzemel. A négyüléses felvonókon nagyjából 20 percig tart az út. A hegy tetejére érve érdemes felsétálni a kilátóba is, ahonnan tiszta időben akár a Balatonig is ellátni. A felvonók hétfőtől vasárnapig, 9:00 és 18:00 óra között közlekednek. A felvonókon viszont kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselete. Ételt és italt a teraszokon bárki fogyaszthat, a zárt terekben viszont csak védettségi igazolvánnyal tartózkodhattok.

A felnőtt jegy a libegőre 2500 forint, a gyerek 2100.

(Fotó: www.kalandhegy.hu)

 

A fővárosban található zugligeti libegő hazánk talán legismertebbje, azonban az ország több pontján is található libegő. A sátoraljaújhelyi például a leghosszabb.

Sátoraljaújhely

A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkhoz tartozó libegő Magyarország leghosszabb ülőszékes libegője. A pálya hossza 1332 méter, a tengerszint feletti magasság 250-480 méter, a retúr menetidő pedig 50 perc. A középállomásnál található a kalandpark főbejárata, míg a felső állomásnál egy többszintes kilátóból csodálhatjátok meg Sátoraljaújhelyt és a környező tájat.

A kalandparkban többek között bobpálya, mászófal, erdei tanösvény és kalandpályák is működnek, de jelenleg csak korlátozottan. A park a hét minden napján 9:00 és 16:00 óra között tart nyitva, de egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorúakat és a velük érkező kiskorúakat fogadják.

A libegő felnőtteknek 1990 forintba, a gyerekeknek 1690 forintba kerül. A bob felnőtteknek 990 forint (egy csúszás), gyerekeknek 850 forint).

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

 

(Fotó: Sátoraljaújhely Libegő/FB oldal)