Ezért kerül fél millió forintba Európa legdrágább kenyere

Természetesen az alapanyagoknál kell keresni a választ.

A spanyol Panderia Pan Pina kemencéikben készül Európa legdrágább kovászos kenyere. Azért kerül erre az előkelő helyre a vekni, mert a tésztájába ehető arany és ezüst kerül. Egy gramm arany és ezüst van minden vekni kenyérben, ez a magyarázza a csillagászati összeget, amit elkérnek érte.

A kenyér 400 grammot nyom, mégis majdnem félmillió forintba kerül a pékségben. Kétségtelen, hogy egy luxuscikkről van szó, ezt a péktermék megalkotója, Juan Manuel Moreno sem tagadja – írja a Nosalty.

A kenyér elkészítésének folyamata 30 perces dagasztással kezdődik, amit egy fél napig tartó pihentetés követ. A kenyér nagyjából 40-45 percet tölt el a sütőben. Az ezüst porként, az arany pedig pehely formájában szerepel a veknikben.

Kínában nem ismernek lehetetlen küldetést. 5 méteres karácsonyfát horgoltak ezen a magyar településen.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!