Church bell tower dominating over the rooftop of Old Town of Budva, taken from air.

Ezért az 5 helyért érdemes elmerülni Montenegróban

Sokoldalú, izgalmas ország, ahova egyébként már korlátozások nélkül utazhatunk.

Montenegró hihetetlenül változatos tájegységekkel büszkélkedhet, ami nemcsak a strandok szerelmeseinek, hanem az aktív utazóknak, a kultúra szerelmeseinek és kalandorainak is érdekes lehet.

Kotori-öböl

A horvát határhoz közel található a festőien szép Kotori-öböl, melyet sokan egy hajókirándulás keretében látogatnak meg. Az UNESCO védelem alatt álló öböl menti kis települések látványa mindenkit elbűvöl.
Ha Kotorban szállnál meg:
Árak: 2021-ben 30e Ft 2 főre, 32e Ft 3 főre egységesen (nincs főszezoni magasabb ár).

Skadari-tó

A fővárostól Podgoricától kb. 30 kilométerre az albán határnál található a Balkán-félsziget legnagyobb tava, a Skadari-tó. 1983-ban nyilvánítottak nemzeti parkká különleges állat és növényvilágának köszönhetően. Érdekessége, hogy a tó felszíne 5 méterrel a tenger szintje alatt található. Ezt a parkot akár önállóan, akár szervezett kirándulással is érdemes felkeresni. A Skadari-tó többféle programlehetőségéből a strandolás, a hajózás és csónakázás valamint a horgászás a legnépszerűbbek.

Sveti Stefan

A tengerpart legexkluzívabb szálláshelyét Sveti Stefan sziklás kis félszigetén alakították ki egy kis halászfalú régi házaiból. Rendkívül drága luxusszálláshely ami manapság a világ elitjének nyaralóhelyeként szolgál. Tilos helyben fotózni, viszont a szigethez tartozó strandot viszont mindenki szabadon látogathatja.

A Lovcen mauzóleum

A Njegos mauzóleumhoz egy hegygerincen keresztül vezető, keskeny úton kell végighaladni. Mind a mauzóleumtól, mind a kis útról, illetve a pihenő állomásokról csodálatos képeket készíthetünk a környező hegyekről.

Budva

Montenegró partvidékének központjában helyezkedik el Budva, mely egy igazán festői óvárosi résszel, számos stranddal és több fontos kulturális intézménnyel is büszkélkedhet. A város azonban az éjszakai élettől, a nyári, túlfűtött buliktól hangos, így akik a nyugalmat, csendet szeretnék előnybe részesíteni a nyaralásuk alatt, ne Budvában foglaljanak szállást.

 

Tudtad? Maga Montenegró nagy része hegyvidéki területen terül el, melyhez egy hosszú tengerpart tartozik. A hegyvidéki területre a mérsékelt óceáni éghajlat a jellemző, hűvös telekkel és enyhe nyarakkal. Montenegró tengerpartja Horvátország és Albánia között helyezkedik el. A tengerparti régióra a mediterrán éghajlat a jellemző enyhe, nedves telekkel, hosszú forró nyarakkal.

A végére pedig egy jó hír:

Magyarország állampolgárai és az ott tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek korlátozás (teszt- és karanténkötelezettség) nélkül léphetnek be Montenegróba.

A világjárvány alatti beutazási feltételek az országba:

a. Be lehet-e utazni az országba? Igen

b. Kell-e teszt? Nem.

c. Kell-e regisztrálni? Nem.

Montenegróba, főszezonban (július 21-28-ig terjedő időszakot állítottuk be), 2 fő részére egy háromcsillagos hotelbe, egy hétre már 115. ezer forinttól is kapható szállás. Természetesen ennél jóval drágább és olcsóbb lehetőségek is vannak, éppen ezért mindenki a pénztárcájához mérten találhatja meg a lehetőségeket például a Booking.com oldalán.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

 

(Forrás: wikipedia, horvatorszaginfo, cartourmagazin, Konzuli Szolgálat)

(Fotók: unsplash, getty images)