Ezernyi élményt, csodálatos kilátást kínál a Balaton legújabb kilátója

A kilátó mellett egy játszótér és sövénylabirintus, valamint pihenőpadok várják a látogatókat.

Az északi parton Balatonederics határában, de már Nemesvita településen található a Tücsökdomb, ahol nemrég adták át a legújabb balatoni kilátót – írja a Sokszínű vidék.

A több mint 22 méter magas Tücsökdomb kilátó 7 pihenőszintes. A kilátószint konzolosan kiugró, teljesen körbejárható, ahonnan bámulatos körpanorámában gyönyörködhetünk Tapolcától a Szent György-hegyen át Badacsonyon és Szigligeten keresztül Balatonedericsig.

Északról a Bakony vonulata látszik, tiszta időben a Somló is feltűnik. Keletre a Tapolcai-medence, tárul elénk, a vulkanikus tanúhegyekkel; Északról-Délre sorban, Hegyesd a Csobánc, Szent György-hegy, Gulácsi hegy, Badacsony, Szigliget, a várral. A látkép előterében feltűnik a Törekpuszta, a kúriával és a Répa Rozi,-Sobri Józska nagy szerelmének-csárdájával. Délen szélesen terül el a Balaton, a Szigligeti-öböllel – ahol kis fantáziával a Balatoni Krokodil is felismerhető – a túlsó parton Fonyóddal, és a Somogyi-dombággal. Nyugaton a Keszthelyi hegység zárja a képet, kiváló rálátással a környező erdő lombkoronájára

– írja a Csodálatos Balaton  nevű portál.

 

 

Mutatjuk Magyarország egyetlen diadalívét. Zemplén ékkövét neked is látnod kell.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Csodálatos Balaton)