Ezen a szigeten mindenkinek kötelező a védőoltás

Nem volt egy koronavírusos eset sem, mégis kötelező!

Kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a nagykorúak számára Új-Kaledóniában, ahol eddig a lakosságnak alig harminc százaléka vette fel a vakcina mindkét adagját.

A Csendes-óceánban található szigetcsoport kongresszusa egyhangúlag megszavazta az intézkedést, amely a beutazókra is vonatkozik ezentúl. Az oltás nem lesz kötelező a 18 éven alattiak számára, illetve egészségügyi okokból is felmentést lehet kérni az oltás alól.

A Franciaországhoz tartozó Új-Kaledónia a világ egyik olyan ritka területe, amelyet eddig teljesen megkímélt a járvány, egyetlen koronavírusos esetet sem jelentettek.

A hatóságok azonban a korábbi variánsoknál fertőzőbb delta mutáns miatt nagyon valószínűnek tartják, hogy a szigorú beutazási feltételek és a kötelező karantén ellenére is előbb-utóbb náluk is berobban a járvány.

A megszavazott törvény egyelőre nem szankcionálja azokat, akik nem kívánják beoltatni magukat. A kockázatosként megjelölt munkakörökben dolgozók (egészségügyi dolgozók, repülőtéri alkalmazottak) viszont 175 ezer frankos (félmillió forintos) pénzbüntetéssel sújthatók, amennyiben december 31-ig nem veszik fel az oltást.

 

Magyarország legfiatalabb nemzeti parkja is rengeteg élményt kínál. Megkóstolnád Tajvan új pizzáját?

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: MTI)

(Fotók: unsplash)