Island with one house over the sea.

Ezen a szigeten csak egyetlen ház található

Talán a világ legmagányosabb otthona az Izlandon található házikó.

Az Izlandhoz tartozó Elliðaey sziget elég furcsa hatást kelt: a távolról egy vízből kiemelkedő, óriási, mohás sziklának tűnő területen, a semmi közepén egyetlen fehér házikó áll.

A különös épülettel kapcsolatban tényleg rengeteg találgatás és mendemonda látott napvilágot, ezek között talán a legszórakoztatóbb az, hogy igazából nem is létezik.

A kérdésre a válasz azonban egyszerű

Elliðaey szigetén bár áll egy ház, lakatlan. Körülbelül háromszáz évvel ezelőtt még öt család élt a területen, akik halászattal és marhatenyésztéssel foglalkoztak, az 1900-as évek első évtizedeiben azonban elnéptelenedett. A fehér épületre pedig ráaggatták a világ legmagányosabb háza címet.

A házat egy vadásztársaság építtette 1953-ban, és azóta is ők tartják fent. A tagjai, akik főként lundákra vadásznak, időről időre megszállnak benne. Vízvezeték és áram nincs az épültben, de egy szaunát azért kialakítottak.

A Vestmannaeyjar szigetcsoport több tagján található hasonló, a vadászati idényben használt kabin, többek között az Elliðaey melletti Bjarnarey-n is.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: Getty Images)