Ezen a Japán szigeten csak macskákkal találkozhatsz

Szó szerint ellepték a négylábúak.

Japán egyes szigetei a macskaimádók fellegvárainak is tekinthetők, Az országhoz ugyanis több olyan sziget is tartozik, ahol gyakorlatilag a macskák vették át az uralmat, egyes helyeken az állatok száma jócskán meghaladja az emberekét is.

A Japán déli részénél található, Ehime prefektúrához tartozó aprócska Aoshima a macskák nélkül nem lenne a világ minden pontjáról érkező turisták kedvelt úti célja. A mindössze 1,6 kilométer hosszú szigeten kis túlzással nincs semmi, ami vonzó lehetne. Boltot, vendéglátóhelyet, italautomatát vagy szállást hiába is keresnének az utazók. A kikötőben naponta kétszer fordul a komp, az érkezőket hangos nyávogással fogadják a szőrös, vörös, cirmos, fekete-fehér kis jószágok. A doromboló, kunyeráló állatok, valamint a festői Szeto-beltenger és a közeli szigetek látványa a környéken üdülőknek megéri ide a kiruccanást.

Mivel nem turistaparadicsomról van szó, a látogatóknak készülniük kell az utazásra, élelemmel, vízzel és mindennel, amire a nap folyamán szükségük lehet – például egy kis macskaeledellel is. A hatóságok pedig nyomatékosan felhívják a figyelmüket, hogy tisztelettel forduljanak az állatok és a sziget háborítatlan világa felé.

 

 

Ebben az amerikai városban tilos a wifi, tévé és a telefon. Egyre több a konténer dombház Magyarországon.

(Fotó: Getty Images)