Ezeket a fesztiválokat már egészen biztosan megrendezik

Van köztük nagy kedvenc?

Bondoró Fesztivál, június 11-13.

Kapolcs nyitja a fesztiválszezont, de nem egy klasszikus nagy zenei seregszemlével, hanem a cirkusznak, csepűrágóknak, mutatványosoknak kitalált Bondoróval. Persze azért zenei fellépőket is szereztek, a Sena Live Band vagy a Firkin jó húzónevek egy nagy bulihoz. A Művészetek Völgye kistestvérén is lesz vásár, gasztro és számos kiállítás, na meg rengeteg izgalmas utcaszínházi előadás, gólyalábas felvonulás, gyerekprogram, interaktív jazz, bábelőadás. Jegyinformációk itt.

KeszthelyFest, július 2-4.

A Festetics-kastélytól a Balaton-partig terjedő tengelyt megint ellepik majd a zenészek és lacikonyhák, óriási pezsgés lesz a nyugati partvidék fővárosában. Egyelőre egy koncertről találtunk információt, de tavaly például az Omega Testamentum Nagykoncert volt a legnagyobb attrakció. A továbbiakért érdemes követni az esemény weblapját vagy Facebook-oldalát.

Művészetek Völgye, július 23. – augusztus 1.

Tavaly alternatív megoldást találtak a Völgy rendezői, ősszel ún. Völgyhétvégéken pótolták be a nyári elmaradt rendezvényt. Ezek kicsik, meghittek és létszámkorlátosak voltak, idén viszont újra lehet kulturálódni az Eger-patak malmokkal tűzdelt völgyében, Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. A programok már alakulnak, olyan hazai együttesek lépnek majd színpadra, mint a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Margaret Island és a Budapest Bár, de idén is lesz színházi, képzőművészeti, gyerek- és gasztronómiai helyszín, és az elmaradhatatlan vásári hangulat. Jegyinfók itt.

A jubileumi 30. Művészetek Völgyébe érkezik az Erik Sumo Band, Dés László, a Margaret Island, a Csík Zenekar, a Bohemian…

Közzétette: Művészetek Völgye – 2021. április 29., csütörtök

 

Paloznaki Jazzpiknik, július 29-31.

Leheveredni egy rozéfröccsel a fűbe és andalító dzsesszt hallgatni élőben, miközben lemegy a nyári nap a Balaton-felvidék felett. Sokadszorra is ugyanezt kínálja a csöppnyi falu, Paloznak fesztiválja, de ezt sokadszorra sem lehet megunni. Ugyan Caro Emerald lemondta a fellépését, így is lesznek külföldi nagyágyúk a műfaj minden szegletéből: Level 42, Candy Dulfer, Mario Biondi, MF Robots, Kraak&Smaak, De Phazz. Jegyinfók itt.

VeszprémFest, augusztus 17-21.

Három helyszínen, öt napon át zajlik majd a megyeszékhely egyik legfontosabb nyári zenei seregszemléje. Itt is csúsztatni kellett az időponton, és a két nagy beharangozott név közül csak az egyiket tudják elhozni a Bakonyba, bár az nem kis név: Tom Jones. Aki az elmaradt Jamie Cullum-koncert miatt keseregne, annak se ildomos, csak aludjon rá kb. 360-at, hiszen 2022-ben ő is eljön. Azonban a hazai zene is képviselteti magát: újra összeáll a Jazz+Az, valamint Miklósa Erikát és Tompos Kátyát is láthatjuk Balázs Jánossal fellépni. Jegyinformációk ITT!

STRAND Fesztivál, augusztus 17-21.

A Balaton habkönnyű pop rendezvényéről, a STRAND-ról nehezen lehetett megtalálni, pontosan mikor tartják, de legalább az egyes koncerteknek készítettek Facebook-eseményeket. A jelentősebb nemzetközi fellépők már megvannak: jön a brit énekesnő Ellie Goulding, a magyar fesztiválok elmaradhatatlan szereplője az osztrák Parov Stelar, az ezredforduló deszkás gitárzenéjét játszó amerikai Sum 41, a trombitán is játszó, house-ban és társaiban utazó ausztrál dj Timmy Trumpet, valamint a német alter rock csapat a Milky Chance. Jegyinfók itt.

Veszprémi Utcazene Fesztivál, augusztus 25-28.

A nyár egyik utolsó nagy durranásának ígérkezik Veszprém másik nagyszerű zenei fesztiválja. Az Utcazenén a nevéhez hűen a belváros terein, parkjaiban, sikátoraiban futhatunk majd bele mindenféle egy-, két-, három- vagy még több szereplős zenei produkcióba, akik persze versenyeznek is. Sok-sok helyszín, széles zenei paletta és egy jó értelemben véve felbolydult város várja a látogatókat. Bővebb információkra még várni kell, érdemes követni a honlapot és a Facebook-oldalt.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via