Ezek lettek Európa legszebb tengerpartjai

Az Euronews a brit money.co.uk nyomán összeállította Európa legszebb tengerpartjainak top 10-es listáját.

A sorrend felállításában az Instagramot hívták segítségül, a geotag és hashtagek alapján megnézték, melyek azok a partszakaszok, ahol a legtöbben fotózkodtak a közösségi médiában. Ez alapján született meg a lista, aminek TOP5 helyezettjeit mutatjuk.

Cala Saona, Formentera, Spanyolország

Formentera a Baleár-szigetek legkisebb tagja. Itt található a sziklákkal tarkított Cala Saona tengerpart, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Ibizára.

Praia do Camilo, Lagos, Portugália

A Praia do Camilo arany homokja, narancs sziklái és kristálytiszta vize adja magát a fotózásra – de csak azoknak, akik lemásznak a 200 falépcsőn, mely a partra vezet. Igazi turistalátványosság.

Tenby North Beach, Pembrokeshire, Wales

A pasztellszínű házakkal tarkított Tenby partszakasz Wales egyik gyöngyszeme, nem csoda, hogy felkerült a képzeletbeli dobogó 3. fokára.

Navagio Beach, Zakynthos, Görögország

Navagio Beach egy olyan elszigetelt homokos öböl Zakynthos szigetén, melynek megközelítése csak hajóval lehetséges. A mára már Görögország védjegyévé vált strand igen gyakran szerepel képeslapokon. Egy állítólag csempészhajóként használt bárka romjai is megtalálhatóak a parton, melyet hatalmas mészkősziklák ölelnek körbe. A mélykék, tiszta tengervíz és a part különleges hangulata turisták ezreit vonzza minden évben.

Tropea Beach, Calabria, Olaszország

Tropea község a Tirrén-tenger partján, Calabria nyugati partvidékén található. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 m magas mészkő sziklán fekszik. Olaszul az Istenek partjának hívják és mind a helyiek, mind a turisták körében kedvelt hely.

 

Menekülnek a turisták Törökországból. Egynapos kirándulás-tippet hoztunk: Szalajka-völgy.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: unsplash)