Ezek lesznek az év meghatározó utazási trendjei

Nagy változást hozott az utazási trendek alakulásában a világjárvány.

Workation

A workation kifejezés két angol szó összeolvadásából jött létre. Work + vacation, vagyis a munkát kombinálja a nyaralással. Ez persze nem azt jelenti, hogy még pihenés közben is a laptopunkra kellene koncentrálnunk, hanem éppen ellenkezőleg, magának a munkának lesz vakáció jellege. Nagyon sok olyan munkahely van, ahol már a tavalyi járvány idején, és azóta folyamatosan otthonról lehet, vagy kell dolgozni, és valószínű, hogy ezeknek az állásoknak a száma csak nőni fog – írja a Travelo.

Illetve nem is otthonról kell dolgozni, csupán az irodába nem lehet/nem szabad bemenni, hisz olyan munkahelyek is vannak, ahol az irodát a maga fizikai valójában fel is számolták. Ezért ha már lehet utazni, akkor sokan munkaidőben is nekiindulnak majd, és ahogy jön az újabb nyitás, vélhetően ismét erősödni fog ez a trend.

Mivel mindegy, hogy az ember honnan csatlakozik fel a világhálóra, ezért aki megteheti, az könnyen intézheti munkaügyeit egy pálmafa árnyékában, vagy más, számára vonzó helyszínen. A Destination Deluxe szerint sokan lesznek olyanok is, akik még az esetleges karantént is vállalják egy ilyen lehetőségért cserébe.

A távolság felértékelődik

A világtól elvonulásra is megnőhet az igény, akármilyen furcsa paradoxon is ez. Hiszen azt gondolnánk, hogy a bezártság hónapjai után mindenki beleveti majd magát a társasági életbe – csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Tömegbe menni még nagyon sokáig olyan érzés lesz, mintha vékony jégen járnánk, a járványtól való félelem miatt sokáig valószínűleg amúgy sem lesz javasolt. Vagyis utazni akarnak majd az emberek, mert a felfedezés, a kiszabadulás érzése sokakban ott motoszkál, de ettől még nem feltétlenül vágyik az ember ténylegesen sok más ember közé. A Forbes előrejelzése szerint ezért lesznek még jó ideig népszerűek az önálló házikók, a csendes pihenésre alkalmas világ végi helyszínek.

Eljön a nagy kaland ideje

Amellett, hogy sokan vágynak az utazásra, és vissza a természetbe, mostanra talán megerősödhetett az a vágy is, hogy épp itt az ideje a hosszú évek óta tervezett álomutazásnak. Itt most kimondottan olyan utakra gondolunk, melyekre minden szempontból jól fel kell készülni, mind anyagilag, mind a szervezés szempontjából – hisz sok helyszínre akár hónapokkal korábban be kell jelentkezni. És mivel a járvány ideje alatt volt idő gondolkozni, tervezni vagy akár előre foglalni, és a nyaralásra szánt keret is megmaradt, lehet, hogy egyesek ezt az időt és pénzt fogják befektetni a nagy kalandba.

Repülés, kicsit másképp

Ezek amolyan sehova nem tartó járatok, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, de azért egy kicsit több van bennük, mint egy sima félórás sétarepülésben. Például ilyen az ausztrál Quantas ötlete, amely a leghíresebb helyi látnivalók, például az Uluru fölött repteti meg az utasokat.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotó: pixabay)

via