Ezek az idei nyár TOP10 belföldi úticéljai

A Szallas.hu és az Ipsos friss reprezentatív felmérése szerint a következő úti célok idén a legkedveltebbek.

A következő időszak további lazító intézkedései és a beoltottak számának gyarapodása kedvezően befolyásolhatja az utazással kapcsolatos bizonytalanságot, így a hazai turizmust is.

Az átlagos foglalási ár 9 070 forint/fő/éj, míg az átlagos foglalási érték 118 700 forint.

„Bár a kutatásban résztvevők többsége maximum 100 ezer forint körüli szállásköltséggel tervez, összköltségben többet költenének a nyaralók, maximum 300 ezer forinttal kalkulálnak” – mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu közösségi média és pr és menedzsere.

 

Úgy néz ki, hosszabb is lesz a vakáció, mint tavaly: az átlagos foglalási hossz 4 éj idén, míg tavaly 2-3 éj volt. A családi nyaralást tervezők aránya jelentősen megnőtt március elejére és ez az arány még április első felére is megmaradt. A szállásportál foglalási adatai alapján az átlagos vendéglétszám foglalásonként 3-4 fő.

A Balaton továbbra is népszerű, a foglalások 35 százalékát ide tették meg június-augusztus közötti időszakra. A nyári top10 belföldi úti cél között az első helyezett és további 3-4 település is a Balaton térségében található. A legkeresettebb Siófok, a foglalások ötöde oda szól. De az élmezőnyben van Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger, Gyula, Zalakaros, Pécs, Balatonlelle és Szeged is.

Régiós bontásban kedvelt még Észak-Magyarország is, a foglalások 16,3%-a szól ide (pl. Eger, Lillafüred, Egerszalók, Miskolctapolca, Szilvásvárad). Nyugat-Dunántúlra eddig kb. minden tizedik foglalás szól (pl. Zalakaros, Sopron, Sárvár, Bük, Kőszeg), a Dél-Alföldre pedig az összes leadott foglalás 9,4 százaléka (pl. Gyula, Szeged, Szarvas, Mórahalom, Békésszentandrás).

Tehát a TOP 10:

  1. Siófok
  2. Balatonfüred
  3. Hajdúszoboszló
  4. Hévíz
  5. Eger
  6. Gyula
  7. Zalakaros
  8. Pécs
  9. Balatonlelle
  10. Szeged

Ti hova mentek nyaralni?

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via

(Fotók: unsplash, pixabay)