Ezek a városok a nyerők, ha stresszmentes életre vágysz

Az eredmény természetesen egy friss kutatás eredménye. Mit tippeltek? Hol éri az embereket a legkevesebb stressz?

Egy ruházati márka, a CBD végzett egy elég körültekintő kutatást arra vonatkozóan, hogy hol lehet a legstresszmentesebben megélni a mindennapokat.

A vizsgálat során tizenöt stresszmutatót vettek figyelembe, többek között a közbiztonságot, a munkanélküliségi rátát, az időjárást, a nemek közötti egyenlőséget és az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést. Első körben ötszáz várost mértek fel, ezt szűkítették később százra.

Ennek alapján 2021-ben a legstresszmentesebb városnak az izlandi Reykjavikot választották, de szintén árad a nyugalom Bernben és Helsinkiben is.

 

A tíz legkevésbé stresszes városok közé tartozik még az új-zélandi Wellington, Oslo, Koppenhága, Innsbruck, Hannover és Graz is. A skála másik végé, azaz a legstresszesebb városok között megtalálható Mumbai, Lagos, Manila, Delhi, Bagdad, Kabul, Moszkva, Karachi, Dzsakarta és Kijev is.

 

A vizsgálat célja az volt, hogy alátámasszák, azokban a városokban, ahol jó a környezetvédelmi politika, megoldott a szociális jóléti rendszer, ott a polgárok is nyugodtabb életet élhetnek.

Ha nem is életvitelszerűen élni, de egy utazást mindenképp megér ejteni a világ legstresszmentesebb városaiban.

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Fotók: Getty Images)

via