Ezek a Budapesthez legközelebbi horvát tengerpartok

Ha csak egy pici időre is, de szeretnétek kimozdulni, vagy tengert látni, akkor ezek a legjobb megoldások.

Cirkvenica

Cirkvenica 509 kilométerre található Budapesttől, ami nagyjából ötórányi utazást jelent autóval. A strandok itt inkább kavicsosak, de találhatunk a városi strandon lassan mélyülő homokos partot is. Népszerű nyaralóhely, úgyhogy érdemes korán érkezni, ha szeretnénk helyet találni magunknak a parton. Itt akár már 28ezer forint/éj egy szoba, amit a Booking.com oldalán is lefoglalhatunk.

Krk sziget

A Krk sziget Budapesttől  500, míg a letenyei határtól 260 kilométerre fekszik. Ez a legközelebbi sziget Magyarországhoz. Nagyjából 5,5-6 óra alatt ezen a mediterrán szigeten lehetünk. Nemcsak nyaralásra, őszi- tavaszi kirándulásokhoz is tökéletes választás. Ha a Krk szigetén jártok, fedezzétek fel Vrbniket.

Árak: 17e Ft a 2 fős, 25e Ft a 4 fős apartman előszezonban; 24e Ft a 2 fős, 32e Ft a 4 fős apartman főszezonban.

Senj

Senj a Krk szigettel szemben fekszik, szintén 500 kilométerre Budapesttől, alig 260 kilométerre a letenyei határtól. Mivel nagyon könnyű megközelíteni az autópályáról, így közkedvelt úti cél a magyarok között. Sejnnek nyugati tájolású a partvonala, így a legtöbb apartmannak tengeri kilátása van.

Árak: 2021-ben 21e Ft-tól találsz ajánlatot 4 főre elő/utószezonban; 26e Ft-tól találsz szállást 4 főre főszezonban.

Opatija

Az Isztriai-félsziget 516 kilométerre van Budapesttől. Itt az egyik legszebb város, Opatija (magyar neve: Abbázia) ahol két homokos strand is található, kifejezetten kisgyerekeknek kedvező, lassú mélyüléssel kialakítva.

Árak: 2021-ben 15e Ft a 2 fős studió, 25e Ft az 5 fős superior apartman előszezonban, 19e Ft a 2 fős studió, 35e Ft az 5 fős superior apartman főszezonban.

Beutazás Horvátországba

2021. 05. 06-tól Magyarország állampolgárai – a két országban hatályos járványügyi és rendészeti szabályokra is figyelemmel – korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Horvátországba a két ország közötti megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány), függetlenül az oltáshoz használt vakcina típusától. Az oltottságot igazoló, érvényes védettségi igazolvány tulajdonosa Horvátország területén ugyanolyan jogokat, kiváltságot élvez, s ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosult, mint a horvát védettségi igazolvány birtokosai.

 

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

via  és Konzuli Szolgálat oldala

(Fotók: Getty Images)