Ez lett Magyarország legszebb hídja ebben az évben

Te tudod, hol van?

A Hidászokért Egyesület és a Közlekedéstudományi Egyesület közös szervezésében lebonyolított verseny keretében kihirdették az év hídját, ami nem más lett, mint a Tiszán átívelő, Szolnoknál található Tiszavirág híd.

A Tiszavirág híd egy kerékpárúttal is ellátott gyalogosoknak tervezett híd. A formavilág nem véletlen ilyen, az ívelt formák szándékosan egy tiszavirágra emlékezteti az embert.

Bár a híd könnyednek és kecsesnek tűnik, valójában elég nagy, a tömege 550 tonna és egészen pontosan 444 méter hosszú. Ezzel egyébként ez a híd Közép-Európa leghosszabb gyalogosoknak készült hídja.

A hidat már 10 éve átadták, az átadás során meg is szentelték: egy söröshordót gurítottak át rajta. Aki a környéken jár mindenképp menjen végig rajta, este, a díszkivilágítással igazán gyönyörű látványt nyújt.

Ha már arra jár az ember, érdemes meglátogatni az északi hídfőnél található Tiszai hajósok terét is, ahol egy első világháborús emlékmű is található, ami mögött ismét felállították az 1940-es években elbontott országzászlót.

 

Vissza a többi friss hírhez – kattints IDE!

(Forrás: Sokszínű vidék)

(Fotó: wikipedia, cserkeszolo.hu)